Tuesday, November 29, 2016

Szergej Tretyakov: Teng ​Si-Hua

A könyv alcíme: Egy kínai diák önvallomása.

Tretyakov regénye a kínai forradalom 1927-ig terjedő szakaszáról nyújt betekintést európai szemmel a kínai élet sokszor távoli világába.

A 30-as években a regény megjelent németül, angolul, kínaiul, norvégül, csehül, eszperantóul és magyarul (Pozsonyban a Práger Kiadónál).

Thursday, November 17, 2016

Hanne Chen - Henrik Jäger: KulturSchock: Mit anderen Augen sehen: Leben in Fremden Kulturen


Képtalálat a következőre: „Hanne Chen - Henrik Jäger: KulturSchock: Mit anderen Augen sehen: Leben in Fremden Kulturen”Dieser Titel ist vor allem für Frauen geschrieben, die als Mitausreisende mit ihrer Familie einen mehrjährigen Auslandsaufenthalt in Ländern Afrikas, Lateinamerikas und Asiens erwägen. Die Autorinnen haben in der Entwicklungs- zusammenarbeit und der interkulturellen Managervorbereitung gearbeitet und kennen die Materie hautnah aus eigenen Erfahrungen. Sie bieten inhaltliche und emotionale Unterstützung bei dem Vorhaben, ein Zuhause fern von zu Hause einzurichten. Ein umfangreicher Service-Teil gibt länderübergreifende Informationen, Anregungen und Tipps, um einen geplanten Auslandsaufenthalt vorzubereiten und die Zeit im Gastland aktiv zu gestalten.Aus dem Inhalt:- Jede Reise beginnt zu Hause- Den Auslandsaufenthalt realistisch bewerten- Vorbereitung für die ganze Familie- Neu Einrichten im Ausland- Vom Umgang mit Hauspersonal- Gesundheit ist das halbe Leben- Ausreise mit Kindern- Kontakte, Freizeitgestaltung und Freunde- Mitgegangen – mitgefangen: die Familie managen- Familienleben und Partnerschaft.

Caroline Mason: Egyszerű ​kínai etikett


Caroline Mason az angliai University of Durham előadója a Kínai nyelv és civilizáció tárgyból. 15 éve szerteágazó kapcsolatok fűzik Kínához. London és Harvard egyetemein végezte tanulmányait, diplomát szerzett kínai nyelvből, szociális antropológiából és nyelvészetből. Tapasztalt tolmács és fordító, jelenleg is dolgozik a China Qyarterly számára.

Helmut Morsbach: Egyszerű ​japán etikett


Japán elég messze van ahhoz, hogy minden másképp legyen, mint ahogyan Európában szokásos. Kezdődik mindjárt a bemutatkozással, aminek kézfogásos formája odaát még új módinak számít. Így ne csodálkozzunk a kézfogással párosuló főhajtáson, sőt ajánlatos, ha magunk is próbálkozunk vele – írja Helmuth Morschbach, a nemrég Magyarországon is kiadott „Egyszerű japán etikett” című könyvében.

Dean Engel - Ken Murakami: Japán


A Passport sorozat Japán számos gyakorlati tudnivalót és máshol nehezen megszerezhető információt tartalmaz a japán tárgyalási stílusról, Japán üzleti életéről, etikettjéről, kormányzatáról, munkahelyi körülményeiről a külföldiekkel szembeni viselkedésről, a hagyományokról és szokásokról.

Sille István: Az etikett és a protokoll kézikönyve

Sille István: Az etikett és a protokoll kézikönyveAlcíme: Elmélettől gyakorlatig itthon és külföldön


Minden emberi kapcsolat ősidők óta bizonyos formaságokhoz kötődik,és az emberek közötti érintkezés gyakorlatában érzékelhető a rendező elvek igénye.A kézikönyv a viselkedési formák tudatosításához kíván segítséget nyújtani.
 
Külön fejezet szól a kínai, vietnámi, mongol és japán etikett és protokoll sajátosságairól.

Wednesday, November 16, 2016

Susan Briscoe : Japán taupe patchworkblokkok

 A japán foltmunkák többsége azonnal felismerhető a kifinomult színösszeállításokról, a különleges nyomott mintákról, a finomszövésű pamutanyagokról, és a harmóniát sugárzó tónusokról. A barna és szürke árnyalatait felvonultató összeállítások megteremtették a japán stílust, ami japán taupe néven vált ismertté. A hagyományos blokkban feltűnnek modern szövött és nyomott mintás textilek is.
Válasszunk a 125 patchwork- és rátétmintás blokk közül, valamennyi japán stílusú, szürkésbarna anyagokból készült, és geometrikus, íves vagy képszerű mintákat vonultat fel, de ősi japán családok címereinek mintái is megjelennek rajtuk.
Variáljuk a különböző szövött és nyomott mintás textileket, és garantáltan egyedi alkotások születnek. A blokkok elkészítéséhez szükséges technikákat lépésről lépésre bemutatja a könyv.
Ötleteket is találunk arra, hogyan kombináljuk a különféle blokkokat. Számos blokk-kombinációra mutat példát a könyv, valamint hat tárgy elkészítését részletesen is leírja: párna, asztali futó, falikép, takaró és két táska.

A tartalomból:

- Alapanyagok, eszközök és technikák
- Textilanyagok
- Eszközök
- Vágás
- Blokk összeállítása
- Rátétminták
- Díszítések
- Befejező műveletek
- Blokkgyűjtemény
- Válasszunk blokkot!
- Patchworkblokkok
- Rátétmintás blokkok
- Vegyes technikával készült blokkok
- Sablonok 

 

Susan Briscoe: Japán taupe patchworkblokkok