Saturday, February 1, 2014

Bakos Veronika: Távoli kapcsolatok

Alcím: Japán tapasztalatok a test-lélek környezet javára

A szerző több alkalommal, különböző hosszúságú időszakokat töltött Japánban. Szeméyles tapasztalatai révén fokozatosan felismerte, hogy a japán életmódra nem ritkán kettősség jellemző. Például a testi és szellemi fogyatékosok kirekesztettségét módszeresen csökkentik,ugyanakkor a tömegközlekedési eszközökön nem adják át az ülőhelyet a kisgyerekes anyáknak vagy az időseknek. A japánok a külföldi felé udvariasságot mutatnak, de valójában ma is szilárdan tartja magát a külföldit fenntartással kezelő hagyomány. A magyarokkal viszont ösztönösen szimpatizálnak. Az átlagos mindennapokban a béke és egymás elfogadása jellemző. Csak hosszabb dő alatt vehetők észre ellentétek.

A könyvből megismerhetjük a sikeres japán élet gyógymódjait. Az írások a természetes életmód, a kiegyensúlyozott életszemlélet, az óvó környezetalakítás, a testi egészséget elősegítő lelki-, szellemi élet fontossága köré csoportosíthatók. A szerző egyes japán tapasztalatait nemzetközi információkkal is alátámasztja, például a tárgyalt gyógytáplálékok, az álmok, az elektromos távvezetékek hatásvizsgálatai, az érintés nélküli gyógyítás stb. esetében.

A történetek, beszámolók az élet csaknem minden területét érintik. A szerző a mi térségünkben is időszerű témákkal kívánja sugalmazni-, közelebb állunk egymáshoz, mint gondolnánk. Tanuljuk el a jót!

No comments:

Post a Comment