Saturday, February 15, 2014

Dr. Yang Jwing-Ming: A kínai qigong gyökere

Alcíme:  Az egészség, a hosszú élet és a megvilágosodás titka

Mesterek és harci művészetek sorozat

A Qigong az emberi testben keringő Qi (csi), avagy életenergia tanulmányozá- sának módszere, amit a kínaiak évezredek óta gyakorolnak. Egészségvédő, gyógyító hatású, és segít leküzdeni a mindennapi élet feszültségeit. Egyedi és átfogó rendszer az egészség és a hosszú élet biztosítására, amit mindenki gyakorolhat. Még jobban kihasználhatjuk a gyakorlásra fordított időnket, ha megismerkedünk ennek az ősi tudománynak az elveivel és alapjaival. Dr. Yang az ülő és álló meditációt, masszázstechnikákat valamint a test Qi-vezetékeinek elhelyezkedését ismerteti a könyvben.

Elmagyarázza a helyes légzésmódszereket, megosztja az elme lecsendesítésének titkait az Olvasóval, és kifejti, hogyan serkenthetjük testünk Qi-ellátását. Ezenkivül olyan fontos fogalmakat is értelmez, mint például a Három Kincs, a test, a légzés illetve az elme szabályozása. 

A kínai Qigong gyökerében megtalálhatók a sikeres gyakorlás kulcsai, függetlenül az általunk választott irányzattól. - Védjük egészségünket az életenergia (Qi) fejlesztésével. 

- Egyszerű légzőgyakorlatokkal szabaduljunk meg a stressztől. 
- Ismerkedjünk meg a gyakorlást segítő titokkal. 
- Oldjuk fel a feszültséget lazító gyakorlatokkal. 
- Több mint hatvan részletes illusztrációval.

No comments:

Post a Comment